Άρθρα

Παρακολουθούσα προ ημερών μία ομιλία του Andrew Linzey (του γνωστού Βρετανού ακαδημαϊκού και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων, αγγλικανού κληρικού και καθηγητή Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εισαγωγή της.

Στις συζητήσεις μεταξύ vegan και μη vegan ανθρώπων συχνά ακούμε τα ίδια επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Σε αυτό το blog, όπως και στο κανάλι στο You Tube (Social Spirit Greece) έχουμε ασχοληθεί μέχρι τώρα με κάποια από αυτά.

Πώς είναι δυνατόν να δημιουργήθηκε ο κόσμος χορτοφαγικός, ειρηνικός και αρμονικός και σήμερα να ζούμε σε ένα σαρκοβόρο κόσμο που εκμεταλλεύεται, κακοποιεί και θανατώνει τα ζώα, για να ικανοποιεί τις ανθρώπινες ορέξεις;

Εισήγηση με θέμα : "Κοινωνικό Φύλο - Ταυτότητα Φύλου και Χριστιανισμός" στο Διεπιστημονικό Συνέδριο "Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα" του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης" του Κεντρικού Κτιρίου του ΕΚΠΑ.

Στις 15 / 04 / 2020 είχα την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθώ από τον Γιώργο Αγγελάκο και τους Animal Rights Runners, και να συζητήσουμε για το θέμα των δικαιωμάτων των ζώων στον Χριστιανισμό. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή!

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε